Tělo v pohybu - martinafallerova.cz

Může za bolest zad oblečení?

Tělo v pohybu - martinafallerova.cz

Jak ovlivňuje správná volba oblečení  bolest zad?

Cože? Oblečení může za mou bolest zad? Šíje? Hlavy? Beder?

Ve tvém těle vše souvisí se vším díky fasciové tkáni, která vše v těle rozděluje, spojuje a propojuje. Více o této tkáni jsem psala > zde <.

Kromě gravitace působí na tělo i stres, hluk, jídlo, mezilidské vztahy, počasí. No a také naše oblečení.

To jsem si uvědomila hodně dávno v sauně. Byla tam tehdy přibližně 70letá velice vitální paní. Na jejich ramenou byly po ramínkách podprsenky vytlačeny dva velké dolíky.

Tělo bez bolesti - martinafallerova.cz

Prsa něco váží a ramena, hrudník je musí nést. Správnou podprsenku je někdy obtížné koupit. Chceš, aby se líbila, vhodně pomohla vytvarovat prsa a měla by být i nápomocna k odlehčení tíhy prsou.

Trapézové svaly, které jsou ramínky utlačovány, vedou na krční páteř a rameno. Jakýkoliv pohyb hlavy a horních končetin je tedy bržděný ramínky podprsenky. Že by za bolest hlavy, brnění v rukou mohla podprsenka? Nebo těžký náhrdelník? No, může být.

Když koukneme na kostice, zapínání podprsenky, je hrudník stažený? Může se hrudník plně rozvinout a plíce naplnit vzdechem?  Pokud ne, nemůže se plně rozvinout bránice a pomoci stabilizovat bederní páteř.

Tělo bez bolesti - martinafallerova.cz

Máš opasek? Úzké kalhoty nebo sukni? Můžeš si kvalitně rozhrnout hýžďové svaly a sednout si na sedací hrboly? Nebo je pohyb v kyčlích omezený a místo na sedacích hrbolech sedíš na bedrech? Omezují tě kalhoty při chůzi? Brání volnému pohybu dolní končetiny v kyčli nebo koleni? Všechny tahy tkání jdou do bederní páteře. Že by za bolest zad mohly úzké kalhoty? Ty brání i volnému pohybu lymfy a mohou být i příčinou nafouklého břicha. No, možná, že ano.

Pokud koukneme na chodidla – stahují prstce úzké ponožky? A co boty? Cítí se chodidlo jako ve svěráku? Brání boty volnému odvíjení chodidla?

Ve tvém těle vše souvisí se vším. Příčina bolesti není tam, kde to bolí. To je základní pravidlo, které je třeba mít vždy na paměti. Pokud se tělo ozve svou bolestivostí, je třeba vždy se na problém podívat ze všech možných úhlů. A pokud terapie nikam nevede, tím spíš.

Toto zamyšlení nechce děsit. I já se ráda zdobím a pěkně oblékám. Tělo to na chvíli zvládne. Problém nastává, pokud tlaky působí opakovaně a dlouhodobě.

Tělo bez bolesti - martinafallerova.cz

A pokud tvé tělo již trápí bolest, cítíš v těle napětí, mám pro tebe řešení. On-line knihovnu TĚLO BEZ BOLESTI. Najdeš tam úspěšnou cestu a návod, jak na tělo v pohybu a bez bolesti. Kdykoliv a kdekoliv. Doma. V práci. Na cestách.

Přeji Ti skvělý pocit volnosti v těle bez bolesti.

Jsem pohybový specialista a naučím vás jak Žít - Pracovat - Sportovat bez bolesti zad a kloubů.